Magyar Goethe Társaság
Az Ifjúsági Szekció tájékoztató napja - 2008. április 30.
April 12th, 2008 by Simon-Szabó Ágnes

2008 április 30-án a Magyar Goethe Társaság Ifjúsági Szekciója tájékoztató délutánt tart a budapesti Goethe Intézetben, amire ezúton szeretettel meghívunk minden érdeklődő hallgatót, doktoranduszt és fiatal kutatót.

A kollégákat pedig megkérjük arra, hogy ezt a kiírást továbbítsák hallgatóik felé és esetlegesen támogassák a fiatalokat a pesti utazás költségeinek előteremtésében.

A rendezvény helyszíne: Goethe-Institut, 1092 Budapest, Ráday u. 58. 1. emelet, rendezvényterem.

Időpontja: 2008. április 30. 14.30 óra

Jelentkezés: 2008. április 29-e délig a simon-szabo@goethe.hu címen

A tájékoztató délután célja, hogy bemutassa az Ifjúsági Szekció tevékenységi körét, a tagság nyújtotta előnyöket és lehetőségeket. Tájékoztatni kíván emellett az aktuális projektekről, tervekről, ösztöndíjakról és a közös munka módjairól.

Javasolt napirendi pontok:

1) A Magyar Goethe Társaság és ifjúsági szekciója

2) Aktuális projektünk, a „digitális Goethe-naptár” - a Magyar Tudományos Akadémia , a Magyar Goethe Társaság és a Goethe Intézet közös vállalkozása

3) Faust-konferencia Szegeden 2008 októberében: részvételi lehetőség fiataloknak

4) Terveink és lehetőségeink: Ifjúsági Műhely a Goethe-korról, németországi ösztöndíjak, Goethe-konferencia 2009-ben Weimarban

Mindenkit szeretettel vár Simon-Szabó Ágnes az Ifjúsági Szekció vezetője és Dr. Nagy Márta a Magyar Goethe Társaság elnöke.

Egyesületi élet, Hírek