Magyar Goethe Társaság
Faust I. und kein Ende
September 11th, 2008 by Simon-Szabó Ágnes

„Faust I und kein Ende…“ címmel október 2. és 4. között kerül sor a Magyar Goethe Társaság és a szegedi Germán Filológiai Intézet német nyelvű konferenciájára. A nemzetközi konferenciának az adja aktualitását, hogy éppen 200 évvel ezelőtt jelent meg Goethe Faustjának első része. A német, és minden bizonnyal a világirodalom egyik legismertebb írójának művét magyar Goethe-kutatók mellett Ausztriából, Horvátországból, Romániából, Indiából és Németországból érkező tudósok elemzik. A részletes program hamarosan letölthető lesz a Társaság és a Germán Filológiai Intézet honlapjáról.

A konferenciához a következő magyar nyelvű kísérőrendezvények kapcsolódnak:

Október 2. (csütörtök), 19.00 Két magyar Faust-illusztrátor: Zichy Mihály és Karátson Gábor. Kiállításmegnyitó és Karátson Gábor előadása. A kiállítás október 16-áig látható a REÖK Palotában.

Október 3. (péntek), 18.30 „Faust I“ magyarul – két új fordítás. Báthori Csaba és Márton László fordítókkal Dr. Horváth Géza irodalomtörténész beszélget a REÖK Palotában.

Novemberben látható a Szegedi Egyetemi Könyvtár gyűjteményének különösen értékes és ritka darabjaiból készült, Goethe műveinek nyomtatott kiadásait bemutató kiállítása.

A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Faust-Symposion Szeged, Faust2008, Konferenciák