Magyar Goethe Társaság
Pályázat a weimari konferencián való részvételre
November 2nd, 2010 by Magyar Goethe Társaság

A Magyar Goethe Társaság pályázatot hirdet a „Goethe és a művészetek“ témájú weimari konferencián való részvételre.

Kétévente, a pünkösd előtti héten szerdától szombatig kerül sor a Weimari Goethe Társaság hagyományos nemzetközi közgyűlésére. A 12 szekcióban zajló tudományos konferenciából, taggyűlésből, kulturális eseményekből és egy kirándulásból álló eseménysorozaton alkalmanként 20 országból mintegy 600 érdeklődő vesz részt. A következő közgyűlés időpontja: 2011. június 15-18., helyszíne Weimar.

A Magyar Goethe Társaság évek óta támogatja Goethével foglalkozó egyetemi hallgatók és fiatal kutatók részvételét a weimari eseményeken. A 2011-es közgyűlésre, melynek témája „Goethe és a művészetek“, 2011. február 28-ig lehet jelentkezni.

Jelentkezési feltételek:
- nappali tagozatos hallgatói jogviszony VAGY részvétel doktori programban
- német szakos tanulmányok VAGY kiváló némettudás
- témavezető tanári ajánlás a Goethe-korról írt tudományos diákköri dolgozatról vagy szakdolgozatról ill. ezek készüléséről, VAGY szemináriumvezetői ajánlás egy Goethe-korral foglalkozó szemináriumon való aktív részvételről

A jelentkezés módja: e-mailben a Magyar Goethe Társaságnál az info@goethe.hu címen

Jelentkezési határidő: 2011. február 28.

A jelentkezések elbírálásáról a Magyar Goethe Társaság elnöksége dönt. A nyertes hallgatók számára a szállás és a részvételi díj átvállalásával biztosítjuk a weimari konferencián és a hozzá kapcsolódó eseményeken való ingyenes részvételt. Az útiköltséghez támogatás igényelhető.

A pályázati kiírás letöltése

Konferenciák, Pályázatok