Magyar Goethe Társaság
Pályázat a weimari konferencián való részvételre
February 21st, 2015 by Magyar Goethe Társaság

A Magyar Goethe Társaság pályázatot hirdet a „Goethe és az európai romantika“ témájú weimari konferencián való részvételre. A konferencia időpontja: 2015. május 26-29., helyszíne Weimar.

Minden második esztendőben, a pünkösd előtti héten szerdától szombatig kerül sor a Weimari Goethe Társaság hagyományos nemzetközi konferenciájára és közgyűlésére. A több szekcióban zajló tudományos konferenciából, taggyűlésből és kulturális programokból álló eseménysorozat alkalmanként a világ 20 országából mintegy 600 Goethe-rajongó részvételével zajlik.

A Magyar Goethe Társaság évek óta támogatja a Goethével és a Goethe-korral foglalkozó egyetemi hallgatók és fiatal kutatók részvételét a weimari eseményeken. A támogatás magában foglalja a szállás biztosítását, az útiköltséget, továbbá a konferencián és annak bizonyos kísérőprogramjain való ingyenes részvételt.

A jelentkezőnek meg kell felelni az alábbi három feltételnek:
(1) nappali tagozatos hallgatói jogviszony, doktori programban való részvétel VAGY 2013 után megszerzett diploma
(2) német szakos tanulmányok VAGY kiváló némettudás
(3) témavezető tanári ajánlás a Goethe-korról írt kész vagy készülőben lévő tudományos diákköri dolgozatról vagy szakdolgozatról VAGY szemináriumvezetői ajánlás egy Goethe-korral foglalkozó szemináriumon való aktív részvételről VAGY (nem bölcsész hallgatók esetében) bármilyen, ezekhez mérhető tevékenység

A jelentkezés módja: e-mailben a Magyar Goethe Társaságnál az info@goethe.hu címen
Jelentkezési határidő: 2015. március 27.

A jelentkezések elbírálásáról 2013. április 15-ig dönt a Magyar Goethe Társaság elnöksége.

A pályázati felhívás letöltése

Pályázatok