Magyar Goethe Társaság
Pályázati eredményhirdetés
May 20th, 2015 by Magyar Goethe Társaság

Megszületett a „Goethe és az európai romantika“ témájú weimari konferencián való részvételre kiírt pályázatunk eredménye. A Magyar Goethe Társaság elnöksége döntésének értelmében két hallgató utazhat idén el a Weimari Goethe Társaság nemzetközi konferenciájára.
Hegedűs Mónika 2015 januárjában záróvizsgázott az ELTE Germanisztikai Intézetében német irodalom, nyelvészet és kultúra mesterszakon. Német alapszakos záródolgozatát „A szenvedély és a szenvedés viszonya Goethénél” címmel írta, diplomamunkájának pedig „Az utazás motívuma Goethe ’Die Wahlverwandtschaften’ és Dieter Wellershoff ’Der Liebeswunsch’ című regényében” volt a témája. Utóbbiról 2014-ben előadást is tartott a XV. Eötvös Konferencián.
Arnóczki Ildikó 2014-ben fejezte be alapszakos tanulmányait a PPKE Germanisztikai Intézetében, jelenleg az ELTE német-angol tanárszakos hallgatója. Ildikó az idei OTDK-ra benyújtott „Italienerfahrung bei J. W. Goethe und K.Ph. Moritz. Gemeinsamkeiten und Unterschiede” című német irodalom tagozatos dolgozatával érdemelte ki a weimari utat.
A két nyertes pályázónak gratulálunk, a többieket pedig arra bíztatjuk, hogy foglalkozzanak továbbra is Goethével és a Goethe-korral! Következő pályázati kiírásunk 2017 elejére várható.

Hírek, Pályázatok