Magyar Goethe Társaság
Pályázat a weimari konferencián való részvételre
February 19th, 2017 by Magyar Goethe Társaság

A Magyar Goethe Társaság pályázatot hirdet a „Globalizáció mint esély? Goethe és a világirodalom“ témájú weimari konferencián való részvételre. A konferencia időpontja: 2017. június 7.-10., helyszíne Weimar.

Minden második esztendőben, a pünkösd előtti héten szerdától szombatig zajlik a Weimari Goethe Társaság hagyományos nemzetközi konferenciája és közgyűlése. A több szekciót magában foglaló zajló tudományos konferenciából, közgyűlésből és kulturális programokból álló eseménysorozatra alkalmanként több száz Goethe-rajongó érkezik a világ számos országából.

A Magyar Goethe Társaság – a Weimari Goethe Társasággal karöltve – évek óta támogatja a Goethével és a Goethe-korral foglalkozó egyetemi hallgatók és fiatal kutatók részvételét a weimari konferencián. A támogatás magában foglalja a szállás biztosítását, a konferencián és annak bizonyos kísérőprogramjain való ingyenes részvételt. Igény esetén az útiköltséghez is támogatást tudunk nyújtani.

A jelentkezés feltételei:
(1) nappali tagozatos hallgatói jogviszony, doktori programban való részvétel VAGY 2015 után megszerzett diploma
(2) német szakos tanulmányok VAGY kiváló némettudás
(3) témavezető tanári ajánlás a Goethe-korról írt kész vagy készülőben lévő tudományos diákköri dolgozatról vagy szakdolgozatról VAGY szemináriumvezetői ajánlás egy Goethe-korral foglalkozó szemináriumon való aktív részvételről VAGY (nem bölcsészhallgatók esetében) más, ezekhez mérhető tevékenységről

A jelentkezés módja: e-mailben a Magyar Goethe Társaságnál az info [kukac] goethe.hu címen
Jelentkezési határidő: 2017. március 20.

A jelentkezések elbírálásáról 2017. április 10-ig dönt a Magyar Goethe Társaság elnöksége.

A pályázati felhívás letöltése

Konferenciák, Pályázatok