Magyar Goethe Társaság
Pályázat a weimari konferencián való részvételre
March 19th, 2019 by Magyar Goethe Társaság

A Magyar Goethe Társaság pályázatot hirdet a „Goethes Divan 1819 – 2019“ című weimari konferencián való részvételre, amely az idén Goethe 1819-ben megjelent „Nyugat-Keleti diván” című kötetének 200 éves történetére fókuszál. A konferencia időpontja: 2019. június 12-15., helyszíne Weimar.

Minden második esztendőben, a pünkösdi héten szerdától szombatig zajlik a Weimari Goethe Társaság hagyományos nemzetközi konferenciája és közgyűlése. A több szekciót magában foglaló tudományos konferenciából, közgyűlésből és kulturális programokból álló eseménysorozatra alkalmanként több száz Goethe-rajongó érkezik a világ számos országából.

A Magyar Goethe Társaság – a Weimari Goethe Társasággal karöltve – évek óta támogatja a Goethével és a Goethe-korral foglalkozó egyetemi hallgatók és fiatal kutatók részvételét a weimari konferencián. A támogatás magában foglalja a szállás biztosítását, a konferencián és annak bizonyos kísérőprogramjain való ingyenes részvételt. Igény esetén az útiköltséghez is támogatást tudunk nyújtani.

Jelentkezési feltételek:
– nappali tagozatos hallgatói jogviszony, doktori programban való részvétel VAGY 2017 után megszerzett diploma
– német szakos tanulmányok VAGY kiváló némettudás
– témavezető tanári ajánlás a Goethe-korról írt kész vagy készülőben lévő tudományos diákköri dolgozatról vagy szakdolgozatról VAGY szemináriumvezetői ajánlás egy Goethe-korral foglalkozó szemináriumon való aktív részvételről VAGY (nem bölcsészhallgatók esetében) más, ezekhez mérhető tevékenységről.

A jelentkezés módja: e-mailben a Magyar Goethe Társaságnál az info [kukac] goethe.hu címen
Jelentkezési határidő: 2019. április 20.

A jelentkezések elbírálásáról 2019. április 30-ig dönt a Magyar Goethe Társaság elnöksége.

A pályázati felhívás letöltése

Pályázatok